Blogin arkisto

Uusi valtuustokausi ja uudet kujeet...

Maanantai 21.1.2013 klo 8:00 - Merja

Toinen valtuustokauteni alkaa käytännössä maanantaina 21.1.2013. Jos asiat menevät niin kuin on neuvoteltu, minut valitaan Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Valtuuston vanhin valtuutettu johtaa valtuuston ensimmäistä kokousta kunnes puheenjohtajisto on valittu.

Valtuuston puheenjohtajan luottamustoimi tuo minulle myös puhe- ja läsnäolo-oikeuden Jämsän kaupunginhallituksen kokouksiin. Se tietääkin kokouksia enemmän kuin viime valtuustokaudella. Kaupunginhallitus kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas maanantai. Maanantai-illoille ei tarvitse siis suunnitella muuta harrastusta.

Hyvin alkanut työ sote-tilaajalautakunnassa saa toivottavasti jatkoa muissa sote-toimialan luottamuselimissä jopa maakunnallisestikin. Opin paljon sote-puolen asioista, joten olisi hienoa päästä hyödyntämään sitä osaamista edelleenkin. Sivistystoimialalla olisin enemmän asiantuntija, mutta ainakaan Jämsässä en sen puolen luottamustoimiin pääse, koska työnantajani on Jämsän lukio.

Kaikkea sattuu ja tapahtuu… liikenteessä varsinkin talviaikaan. Onneksi tänä talvena on runsaasti lunta ja meillä iso auto ja suojelusenkeleitäkin matkassa mukana. Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuuston kokouksesta tullessani 14.12. olin mukana kolarissa 9-tiellä Muuramessa. Autoni kylkeen ajettiin stop-merkin takaa. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin. Selkäsärkyä olen potenut kolarin jäljiltä vähän liiankin pitkään, mutta nyt vaikuttaa hyvältä, neljäntenä päivänä ilman särkylääkettä. Tila-automme kärsi pahemminkin ja on vielä korjattavana. Tammikuun lopulla meidän pitäisi saada oma automme takaisin ja sen jälkeen onnistuu reissaaminen koko perheen kesken yhdellä autolla. Moiset reissut on jääneet nyt väliin, koska olisi ollut pakko lähteä kahdella autolla. Kuusi henkilöä ei mahdu viiden hengen autoon.

Elokuussa alkanut vuorotteluvapaani jatkuu vielä heinäkuun loppuun saakka. Syksy kului ensin kunnallisvaalien valmisteluiden ja itse vaalityön parissa. Vaalien jälkeen olen ollut neuvottelemassa paikoista ja joulun lepäsin perheeni kanssa. Ehkäpä keväällä minulla on enemmän aikaa itselleni sekä kaikille niille tekemättömille kotitöille, jotka eivät tunnu kotoa karkaavan minnekään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaupunginvaltuusto, kolari, vuorotteluvapaa

Syksyn vaalit lähestyvät vuorotteluvapaan viettäjällekin

Maanantai 24.9.2012 klo 23:47 - Merja

Kunnallisvaalit 2012 lähestyvät ja sen kunniaksi kirjoitan peräti toisen blogikirjoituksen tänne puolen vuoden sisään. Tämä on niin tyypillistä minua... olen mukana politiikassa hoitamassa yhteisiä asioita, mutta oman mielen purkaminen jää taka-alalle. Tietokoneen ääressä on tullut tänä syksynä vietettyä uskomattoman paljon aikaa, joten omalla ajalla neulon mieluummin lapsille lapasia tai miehelle villasukkaa tai omaa huivia kuin näpytän tietokonetta.

Syksyllä aloitin vuorotteluvapaan viettämisen ja aion olla vuorotteluvapaalla koko tämän lukuvuoden. Toistaiseksi tyhjää aikaa ei ole ollut "vapaan" merkeissä. Sen verran paljon tulevat kunnallisvaalit ovat minua työllistäneet Keskustan Jämsän kunnallisjärjestön puheenjohtajan ominaisuudessa. Ladies´ Circle Suomi-Finlandin rahastonhoitajan pesti on myös vienyt jonkin verran aikaa. LCSF:n käytössä oleva kirjanpito-ohjelma on eri kuin mikä meillä on maatilan käytössä kotona.

No, vaalien jälkeen minulla on varmaankin enemmän aikaa keskittyä itseeni käymällä jumpassa, lenkillä ja vaikkapa neuloa. Odottaahan nuo komerotkin raivaamista ja eiköhän niidenkin vuoro tule ennen lukuvuoden loppumista. Positiivista mieltä pitää aina olla ja tavoitteita! :)

Tänään maanantaina oli valtuuston kokous, jossa keskusteltiin pitkään vuoropäiväkodista. Euro on vahva konsultti siinäkin asiassa. Jos tietty budjetti päiväkodin tekemiselle on olemassa, niin se ei saa ylittyä tässä kurjassa taloustilanteessa. Onko paikkakaan paras mahdollinen, ei välttämättä.

Lukion tilaselvityksestä oli valtuustolla iltakoulu ennen kokousta. Kuulin selvityksen esittelyn jo kolmannen kerran (ensin henkilöstö, sitten kaupunginhallitus ja tänään kaupunginvaltuusto) ja aina tuntuu putkahtavan uusia huomioonotettavia seikkoja. Asia ei todellakaan ole itsestään selvä, vaikka näin voisi luulla lukion opettajan ajattelevan. Euro on taas vahva konsultti, mutta paljon muitakin asioita pitää ottaa huomioon. Lukion pitää säilyä vetovoimaisena!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, vuorotteluvapaa