Blogin arkisto

WAU!! JA ISO KIITOS KAIKILLE!

Sunnuntai 4.11.2012 klo 12:00 - Merja

194 ääntä!! Enpä uskonut itsekään näin suureen äänimäärään! Realistinen tavoite mielessäni oli noin 120 ääntä, joten olin todellakin positiivisesti yllättynyt moisesta äänimäärästä. Hymy oli todella leveää pari päivää vaalituloksen selvittyä ja minun ollessa Jämsän tulosten toisella sijalla. Keskiviikkona hymy hyytyi hiemän, kun selvisi, että Votelle löytyi yksi ääni lisää ja että olimme tasan samassa äänimäärässä. Keskusvaalilautakunta arpoi keskinäisen järjestyksemme keskiviikon kokouksessaan, ja Votehan sen arvonnan voitti. Olisin mielelläni ollut välillä se parempi! No, onneksi arvonnan tuloksella ei ole tässä tilanteessa mitään käytännön merkitystä, kun kummankaan valtuustoon pääsy ei ollut arvonnan tuloksesta kiinni.

Viimeisellä vaaliviikolla edustin Keskustaa neljässä vaalipaneelissa ja mielestäni onnistuneesti. YLE Keski-SUomen vaalipaneelissa tiistaina 23.10. kysymyksiin vastattiin suorassa radiolähetyksessä. Vastaukseni olivat palautteen perusteella selkeitä ja ääneni sopi loistavasti radioon. Omana kokemuksena tämä vaalipaneeli on erittäin positiivinen.

Toinen vaalipaneeli oli keskiviikkona 24.10. Jämsänkoskella. Alunperin ajattelin meneväni kuin "suden suuhun", mutta hyvin selvisin. Paneelissa oli enemmän kuunteluoppilaana kuin panelistina johtuen ehdokkaiden suuresta määrästä yleisössä. Kunpa panelistit muistaisivat vastata ennemmin vetäjän kysymykseen kuin kommentoida edellistä panelistia. Luuli paneelin jälkeen, etten saisi yhtään ääntä Jämsänkoskelta, mutt sainpas kuitenkin :)

Torstaina 25.10. osallistuin sekä Jämsän lukion että OAJ:n vaalipaneeliin. Lukion vaalipaneeli oli parempi asiallisine kysymyksineen kuin taas OAJ:n paneelissa päästiin asiaan vasta paneelin päätyttyä.

194 ääntä. Kohta loppuvalla valtuustokaudella tekemäni työ on siis ollut oikeanlaista, samoin kuin tekemäni työ Keskustan hyväksi. Neljä vuotta sitten hyvin alkanut työ jatkuu samoin panoksin. Mikäs tässä harrastaessa, kun harrastus on erittäin mielekästä :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, työ, vaalipaneeli

Brysselin keikka kesken kuntavaaleihin valmistautumisen

Perjantai 12.10.2012 klo 22:22 - Merja

Toukokuussa 2012 opiskelukaverini Anne Keravalta laittoi Facebookin kautta viestin, jossa hän kertoi EU:n uudesta Erasmus-ohjelmasta, jonne valittaisiin 100 EU:n alueella vaikuttavaa luottamushenkilöä. Anne kuuluu EU:n alueiden komiteaan, jonka alaisuudessa ohjelma on. Vaatimuksena oli, että luottamustoimen pitäisi jatkua 18 kuukautta ohjelman päättymisen jälkeen. Anne oli varmistanut Kuntaliitosta, että suomalainen luottamushenkilö, joka on ehdolla syksyn kuntavaaleissa, voi tulla valituksi ko. ohjelmaan.

Pohdin pitkään oman hakemuksen laittoa, vaikka tiesin olevani ehdolla syksyn vaaleissa. Laitoin hakemuksen menemään viimeisenä hakupäivänä mieheni suostumuksella. Ohjelman mukaanpääsy toisi tullessaan ainakin kolme useamman päivän pituista ulkomaan reissua. Kahden viikon päästä saapui sähköposti asiaan liittyen: minut oli hyväksytty mukaan! Julkistin asian vasta elo-syyskuussa asian ollessa enemmän ajankohtainen.

ERASMUS for local and regional elected representatives on ohjelman virallinen ja oikea nimi. Ohjelman tarkoituksena on lisätä paikallisesti ja alueellisesti valittujen henkilöiden tietoutta EU:n päätöksenteosta. Ohjelmaan kuuluu ensin neljän päivän osallistuminen Brysselissä EU:n Open Days –tapahtumaan lokakuussa, vierailu jossakin EU:n kaupungissa talven aikana sekä päätösseminaari touko-kesäkuussa Brysselissä. Olen kuluvan lukuvuoden vuorotteluvapaalla, joten minulla on toivottavasti hyvin aikaa matkustaa ja tutustua paremmin päätöksentekoon EU:ssa. Tosin harmittavasti ohjelman ensimmäinen osuus osuu keskelle kuntavaaleihin valmistautumista lokakuun alkupuolella, mutta elämähän on valintoja täynnä. Ei vaaleissa menestyminen yhteen reissuun kaadu!

Saavuin Brysseliin maanantaina 8.10. samassa lentokoneessa toisen ohjelmaan päässeen suomalaisen kanssa. Ohjelman ensimmäinen osuus oli lounas, jossa oli tarkoitus tutustua toisiin ohjelmaan päässeisiin. Huomasimme nopeasti, että lähes kaikista muista maista oli enemmän osallistujia kuin Suomesta ja he juttelivat keskenään omaa kieltänsä, joka ei ollut englanti. Varsinaista ryhmäytymistä meillä ei ollut koko Brysselissä olon aikana, harmi. Tunnistimme toisiamme keltaisesta kaulanauhasta ja toisten kanssa osuin jopa samoihin workshoppeihin, jolloin tutustui paremmin.

Meidän oli määräys osallistua 5-6 workshoppiin. Osallistuin viiteen, joista antoisin oli otsikolla ”Healthy ageing”. Tässä workshopissa mietittiin euroopan ikääntymistä ja sen seurauksena väestöpyramidin muuttumista ja siihen varautumista etukäteen. Luennoitsijat olivat hyviä, ja luentojen jälkeinen keskustelu myös. Mielenkiintoista kuulla eri maiden tilanteita. Tässä workshopissa esiteltiin myös Tampereen seudun ratkaisu ikääntyvien ihmisten asuinoloihin nimeltään Härmälä campus. Harmi vaan, että jotkut luennolle osallistuvat ymmärsivät asian olevan ikääntyvien lokeroimista. Hämmästyttävä tosiasia, jonka workshopissa kuulin, oli se, että vanhuksella on keskimäärin 4 eri ihmiskontaktia viikon aikana. Se on vähän, mutta niin totta!

Neljä päivää Brysselissä oli verkostoitumista parhaimmillaan! Uusia ulkomaisia tuttavuuksia, EU-tietoutta lisää, englannin kielen puhumista ja kuuntelua sekä kaupunkikävelystä korkokengissä kipeytyneet jalkaterät… siitä oli tämä elämäni ensimmäinen Brysselin reissu tehty.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bryssel, vaalit

Syksyn vaalit lähestyvät vuorotteluvapaan viettäjällekin

Maanantai 24.9.2012 klo 23:47 - Merja

Kunnallisvaalit 2012 lähestyvät ja sen kunniaksi kirjoitan peräti toisen blogikirjoituksen tänne puolen vuoden sisään. Tämä on niin tyypillistä minua... olen mukana politiikassa hoitamassa yhteisiä asioita, mutta oman mielen purkaminen jää taka-alalle. Tietokoneen ääressä on tullut tänä syksynä vietettyä uskomattoman paljon aikaa, joten omalla ajalla neulon mieluummin lapsille lapasia tai miehelle villasukkaa tai omaa huivia kuin näpytän tietokonetta.

Syksyllä aloitin vuorotteluvapaan viettämisen ja aion olla vuorotteluvapaalla koko tämän lukuvuoden. Toistaiseksi tyhjää aikaa ei ole ollut "vapaan" merkeissä. Sen verran paljon tulevat kunnallisvaalit ovat minua työllistäneet Keskustan Jämsän kunnallisjärjestön puheenjohtajan ominaisuudessa. Ladies´ Circle Suomi-Finlandin rahastonhoitajan pesti on myös vienyt jonkin verran aikaa. LCSF:n käytössä oleva kirjanpito-ohjelma on eri kuin mikä meillä on maatilan käytössä kotona.

No, vaalien jälkeen minulla on varmaankin enemmän aikaa keskittyä itseeni käymällä jumpassa, lenkillä ja vaikkapa neuloa. Odottaahan nuo komerotkin raivaamista ja eiköhän niidenkin vuoro tule ennen lukuvuoden loppumista. Positiivista mieltä pitää aina olla ja tavoitteita! :)

Tänään maanantaina oli valtuuston kokous, jossa keskusteltiin pitkään vuoropäiväkodista. Euro on vahva konsultti siinäkin asiassa. Jos tietty budjetti päiväkodin tekemiselle on olemassa, niin se ei saa ylittyä tässä kurjassa taloustilanteessa. Onko paikkakaan paras mahdollinen, ei välttämättä.

Lukion tilaselvityksestä oli valtuustolla iltakoulu ennen kokousta. Kuulin selvityksen esittelyn jo kolmannen kerran (ensin henkilöstö, sitten kaupunginhallitus ja tänään kaupunginvaltuusto) ja aina tuntuu putkahtavan uusia huomioonotettavia seikkoja. Asia ei todellakaan ole itsestään selvä, vaikka näin voisi luulla lukion opettajan ajattelevan. Euro on taas vahva konsultti, mutta paljon muitakin asioita pitää ottaa huomioon. Lukion pitää säilyä vetovoimaisena!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, vuorotteluvapaa

Uusi vuosi 2011 ja uudet haasteet!

Sunnuntai 2.1.2011 klo 12:00 - Merja

Eduskuntavaalit 2011

Voitto Suosaari on keskustan kansanedustajaehdokas eduskuntavaaleissa huhtikuussa 2011. Olen Voiton vaalipäällikkö.

Jämsästä on ehdolla monta henkilöä eri puolueista eli yksistään Jämsän äänillä ei kukaan ehdokas mene läpi. Harmi. Puolueet olisivat voineet tehdä yhteistyötä ja olla jonkun ehdokkaan takana yhtenäisenä rintamana. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan katseet on suunnattava koko maakuntaan äänien saamiseksi Voitolle.

Vaalityö Voiton saamiseksi eduskuntaan alkoi jo juhannusviikolla kesäkuussa 2011. Silloin ilmestyi Vekkarin ja Suur-Keuruun välissä ensimmäinen Voitto Suosaari -liite, jossa esittelimme Voiton. Toinen liite ilmestyi samojen lehtien välissä isänpäivän alla. Esittely jatkui. Keväämmällä ilmestyy vielä lisää liitteitä. Keskusta-puolueen yleinen vaalislogan on "Asiaa."  ja sen mukaan aiomme mekin edetä.

Kampanjatoimisto Jämsän keskustassa avataan ensi viikolla. Voitto päivystää toimistossa parhaansa mukaan ja kahvia on kampanjatoimistossa tarjolla koko ajan. Tervetuloa!

Jos haluat mukaan vaalityöhön tai jos haluat tukea vaalityötämme rahallisesti, niin ota yhteyttä minuun joko puhelimitse tai sähköpostilla.

 

Keskustan Jämsän kunnallisjärjestö ry

Minut valittiin lokakuun lopulla kunnallisjärjestön syyskokouksessa kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi vuodelle 2011. Entinen puheenjohtaja Mika Kyrö siirtyy varapuheenjohtajaksi. Sihteerinä jatkaa Leena Pärnäjärvi.

Tavoitteena vuodelle 2011 on saada kaikki aktiiviset toimijat samaan yhdistykseen. Keskustan hierarkia Jämsässä kattaa 9 paikallisyhdistystä ja yhden kunnallisjärjestön, jossa paikallisyhdistykset ovat jäseninä. Henkilöjäseniä kunnallisjärjestöllä ei ole. Jokaisella paikallisyhdistyksellä on muutama toimija ja se on liian vähän. Kun saamme kaikki samaan pitäjäyhdistykseen, niin yhdistämme voimamme ja toiminta vahvistuu.

Hieman jännittää... minä vain vähän aikaa keskustan toiminnassa mukana olleena jo puheenjohtajana... Noh, kunhan hoidan asiat niin kuin tapanani on, niin kaikki onnistuu!

 

Perhe ja arjen työt

Lapset kasvavat koko ajan. Nuorimmaisemmekin aloittaa elokuussa koulun Jokivarren koulussa. Samalla kahden vanhemman koululaisen kouluksi muuttuu samainen Jokivarren koulu. Pienen koulun käytänteet muuttuvat ison koulun käytänteiksi. Tytöt ovat niin sosiaalisia luonteeltaan ja koulussa on tuttuja kavereita esim eskariajoilta, joten isossa koulussa koulunkäynti sujuu varmasti yhtä hyvin kuin pienessäkin koulussa.

Esikoisemme jatkaa koulunkäyntiään Seppolan koulussa. Saas nähdä joko tämän vuoden lopulla suunnitellaan muuttoa uuteen yläkouluun Vitikkalan sillan kupeeseen.

Arki sujuu omalla painollaan lasten harrastuksien mukaan. Tältä kylältä on onneksi muitakin samoihin harrastuksiin meneviä niiin, että sovimme viikoittain yhteiskyytejä. Oman perheen kaksi autoa ja kuljettajaa helpottavat myös kyydityksiä. Vaikka jotkin harrastukset ovat kauempana, maalla on silti mukava asua!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eduskuntavaalit 2011, keskusta