Voihan korona!!

Perjantai 14.1.2022 klo 12:50 - Merja

Ja niin se korona iski meidänkin perheeseen! Yksi lapsista altistui keskiviikkona 5.1. ja hänen oireensa alkoivat perjantaina. Sunnuntaina 9.1. hän teki kotitestin, joka näytti positiivista. Viralliseen testiin hän pääsi maanantaina, ja sen tulos tuli tiistaina. Nykysäännösten mukaan sairastuneen pitää olla itse karanteenissa oireiden alkamisesta 5 päivän ajan. Näin ollen lapsen karanteeni päättyi virallisesti jo keskiviikkona 12.1. eli samana päivänä kuin hän sai soiton koronajäljityksestä. Tästä jo huomaa sen, että viranomaisten resurssit eivät enää riitä kaikkien tartuntaketjujen kiinnisaamiseen ja tauti ehtii levitä sairastuneen lähipiiriin. Korona tarttuu kuitenkin jo 1-2 päivää ennen oireiden alkua. Pelkästään tällä viikolla Jämsään on tilastoitu yhteensä 117 tartuntaa!!

Meidän koko perhe siis altistui koronalle yhden tartunnan myötä. Kahdella lapsella ja miehelläni ei ole vielä oireita ollut, mutta minulla ja toisella lapsella oli, joten kävimme testissä myöhemmin tällä viikolla. Minä kävin testissä tänään perjantaina. Me toiset testeissä käyneet vielä odottelemme tuloksia. Rokotesuoja meillä kaikilla onneksi on jo jonkin asteinen, ja se varmasti on tehnyt vain nämä lievät oireet mitä meillä osalla on.

Kotitestejä on monenlaisia ja olemme niitäkin tehneet, mutta negatiivista ne on näyttäneet. Siis mielenkiinnolla odotan virallisen testin tulosta, kun oireita kuitenkin minulla on. Voihan se olla, että olen saanut jonkun muun tulehduksen kurkkuuni. Onneksi ei sentäs ääni ole mennyt niin kuin noin kolme vuotta sitten.

Aluevaalien tiimoilta olin Jämsän torilla viime lauantaina ja jo altistuneena tietämättäni. Lauantaina illalla tein kotitestin ja tulos oli negatiivinen. Huomenna lauantaina minun pitäisi mennä taas Jämsän torille yhdessä muiden Jämsän ehdokkaiden kanssa, kun ennakkoäänestys on meneillään ja varsinaiseen vaalipäivään on enää reilu viikko. En kuitenkaan mene, koska virallisen koronatestin tulos ei ehdi tulla. Siis se ihmisten kohtaaminen jää nyt väliin minun osaltani ja täytyy luottaa omaan tunnettavuuteen, näihin kotisivuihin, sosiaaliseen mediaan sekä lehti-ilmoituksiin.

Onpahan nämä todella erilaiset vaalit ja varsinkin erilainen kampanjointi. Noin kymmenen päivän päästä jo tiedän mihin asti se riitti.

Hyvää viikonloppua ja pysykää terveinä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korona, testi, aluevaalit