Voihan korona!!

Perjantai 14.1.2022 klo 12:50 - Merja

Ja niin se korona iski meidänkin perheeseen! Yksi lapsista altistui keskiviikkona 5.1. ja hänen oireensa alkoivat perjantaina. Sunnuntaina 9.1. hän teki kotitestin, joka näytti positiivista. Viralliseen testiin hän pääsi maanantaina, ja sen tulos tuli tiistaina. Nykysäännösten mukaan sairastuneen pitää olla itse karanteenissa oireiden alkamisesta 5 päivän ajan. Näin ollen lapsen karanteeni päättyi virallisesti jo keskiviikkona 12.1. eli samana päivänä kuin hän sai soiton koronajäljityksestä. Tästä jo huomaa sen, että viranomaisten resurssit eivät enää riitä kaikkien tartuntaketjujen kiinnisaamiseen ja tauti ehtii levitä sairastuneen lähipiiriin. Korona tarttuu kuitenkin jo 1-2 päivää ennen oireiden alkua. Pelkästään tällä viikolla Jämsään on tilastoitu yhteensä 117 tartuntaa!!

Meidän koko perhe siis altistui koronalle yhden tartunnan myötä. Kahdella lapsella ja miehelläni ei ole vielä oireita ollut, mutta minulla ja toisella lapsella oli, joten kävimme testissä myöhemmin tällä viikolla. Minä kävin testissä tänään perjantaina. Me toiset testeissä käyneet vielä odottelemme tuloksia. Rokotesuoja meillä kaikilla onneksi on jo jonkin asteinen, ja se varmasti on tehnyt vain nämä lievät oireet mitä meillä osalla on.

Kotitestejä on monenlaisia ja olemme niitäkin tehneet, mutta negatiivista ne on näyttäneet. Siis mielenkiinnolla odotan virallisen testin tulosta, kun oireita kuitenkin minulla on. Voihan se olla, että olen saanut jonkun muun tulehduksen kurkkuuni. Onneksi ei sentäs ääni ole mennyt niin kuin noin kolme vuotta sitten.

Aluevaalien tiimoilta olin Jämsän torilla viime lauantaina ja jo altistuneena tietämättäni. Lauantaina illalla tein kotitestin ja tulos oli negatiivinen. Huomenna lauantaina minun pitäisi mennä taas Jämsän torille yhdessä muiden Jämsän ehdokkaiden kanssa, kun ennakkoäänestys on meneillään ja varsinaiseen vaalipäivään on enää reilu viikko. En kuitenkaan mene, koska virallisen koronatestin tulos ei ehdi tulla. Siis se ihmisten kohtaaminen jää nyt väliin minun osaltani ja täytyy luottaa omaan tunnettavuuteen, näihin kotisivuihin, sosiaaliseen mediaan sekä lehti-ilmoituksiin.

Onpahan nämä todella erilaiset vaalit ja varsinkin erilainen kampanjointi. Noin kymmenen päivän päästä jo tiedän mihin asti se riitti.

Hyvää viikonloppua ja pysykää terveinä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korona, testi, aluevaalit

Neljättä kertaa ehdolle

Perjantai 5.3.2021 klo 21:58 - Merja

Olen asettunut neljättä kertaa ehdolle kuntavaaleihin. Politiikka eli yhteisiin asioihin vaikuttaminen tuntuu edelleen mukavalta harrastukselta, ja tunnen saaneeni jotain aikaiseksikin.

Melkein kaksi valtuustokautta valtuuston puheenjohtajana on tuonut minulle lisää verkostoja ja tunnen, että minun sanomisillani on jotain painoarvoakin. Olen aina ollut ahkera omissa tekemisissäni ja joulun alla sain vahvistuksen sille, että kyllä tätä tekemistä yhteisen hyvän eteen osaa joku arvostaakin. Tasavallan presidentti myönsi minulle Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin. Sen sai viime joulukuussa minun lisäkseni 398 ansioitunutta suomalaista. Tosin ansioristiä ei ole vielä minulle luovutettu.

Jämsän kaupungin uusi kaupunginjohtaja Hanna Helaste aloitti työssään 1.1.2020. Sain olla mukana haastattelemassa häntä. Kaupunginvaltuusto valitsikin hänet yksimielisesti kaupunkimme johtoon. Kaupunginjohtajalla on ollut varmasti täysin erilainen ensimmäisen työvuosi Jämsässä kuin mitä saattoi vuoden alussa ajatella, koska korona ja Kaipola. Kaupunginjohtaja on selvinnyt työssään erittäin hyvin. Kiitos ja jaksamista edelleen! Annan hänelle täyden tukeni.

Koronan takia opetukseni lukiolaisille muuttui etäopetukseksi suoraan kotoa. Koronan takia maaliskuinen  kaupunginvaltuuston kokous peruttiin, ja kesäkuussa oli kaupunginvaltuuston hybridikokous. Osa valtuutetuista oli paikalla lukion liikuntasalissa ja osa oli etäyhteyksien päässä. Marras- ja joulukuussa 2020 kaupunginvaltuusto kokoontui täysin etänä.

Etäopetuksen haltuunottamisessa kaikki opettajat ottivat varmasti digikolmiloikan maaliskuussa 2020. Kaupunginvaltuutetut ottivat myös aikamoisen digiloikan. Kaupunginvaltuuston etänä kokoustaminen onnistui puheenjohtajan näkökulmasta hyvin jo viime syksynä. Tietokoneen vähäinen käyttö näkyy joillakin valtuutetuilla vähemmän sujuvana etäkokoustamisena. Valtuutetuilla pitää kuitenkin olla tietokoneellaan auki sekä sähköinen kokous että Teams-etäyhteysohjelma ja hallita ne molemmat. Hallitsen etäkokouksen vetämisen mielestäni hyvin ja olenkin saanut asiasta tunnustusta mm. kokouksen seuraajilta.

Etäkokoukset jatkuvat myös tänäkin vuonna. Lähikokouksia on oppinut kaipaamaan, koska poliittinen toiminta on muutakin kuin puheita. Se on myös ilmeitä, eleitä ja kehonkieltä sekä muutakin jutustelua kokoustauoilla. Mitä isommalla tasolla liikutaan, sitä tärkeämpään rooliin nousee kokousten tauoilla oleva aika ja kanssakäyminen silloin.

Täytin viime vuonna 50 ja ehdin juhlia syntymäpäivääni vielä ennen ensimmäisiä koronarajoituksia maaliskuussa. Juhlat olivat minun näköiseni, ja olen onnellinen kaikista ystävistäni. Muutamat eivät uskaltaneet tulla maaliskuussa juhlimaan kanssani, joten heidän kanssaan nostamme maljaa myöhemmin koronarajoitusten jälkeen edelleen hyvin säilyneelle keski-ikäiselle naiselle :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, korona, valtuusto