Työt haittaavat harrastusta

Torstai 2.3.2023 klo 20:48 - Merja


Opettajan työssäni minun pitää tuntien suunnittelun ja pitämisen ohella laatia ja korjata kokeita. Kolmanne jakson päättymiseen asti 3.2. minulla oli useampi opintojakso pidettävänä ja monet kokeet korjattavana kolmannen jakson päättöviikon aikana ja sen jälkeen. Osa opintojaksoista päättyy eri aikaan kuten ykkösten geometria tänä lukuvuonna. Koe oli vasta 24.2. eli viimeisenä päivänä ennen hiihtolomaa. Saman viikon keskiviikkona oli abien lyhyen matikan preliminääri eli ylioppilaskokeeseen valmistava koe. Nämä kaikki odottavat vielä korjaamista. Hohhoijaa. Ja opiskelijat jo alkavat kysellä kokeitaan takaisin.

Toinen työni on maatilan emäntänä ja minun vastuullani on se kirjanpito sekä verotuksen tekeminen. Arvonlisäverotuksen viimeinen jättöpäivä on 28.2. joten sekin oli tehtävä ajallaan. Helmikuun neljä viimeistä päivää ovat sujuneet kuittien parissa kirjanpitoa tehden ja veroilmoituksia laatiessa. Minulla on näissä onneksi apuna tietokoneohjelma, ettei tarvitse käsin laskea. Sainpahan kuitenkin jätettyä kaiken ajallaan!

Kaiken päälle tämän hetken tärkein harrastus eli ehdokkaana olo vaatii oman huomionsa. Vaalikoneisiin piti vastata. Osassa oli viimeinen päivä myös tällä viikolla, osassa jo aikaisemmin. Päivällä kirjanpitoa, illalla vaalikoneisiin vastaamista ja nukkuakin ehdin.

Vaalit kun ovat tasan kuukauden päästä, niin jos aikoo ilmoitella sanomalehdissä tai lehtien nettisivuilla, niin nekin on pitänyt varata ja ilmoituksen suunnitella. Onneksi on talvi"loma", jotta ehtii istua tietokoneen ääressä.

Vaikka vaalit lähestyvätkin, niin olen kuitenkin päättänyt hoitaa ne luottamustoimet mihin minut on valittu. Vapaita iltoja onkin maaliskuun aikana melko vähän. Vapaata ehtii pitää kesälläkin, jolloin ei ole opetustöitä eikä paljon kokouksiakaan.

Avainsanat: kokeet, verotus, tietokone


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini