KIITOS!!

Tiistai 15.6.2021 klo 22:52 - Merja


Sunnuntain 13.6.2021 vaalien ääntenlaskennassa sain yhteensä 166 ääntä! Wau, se on hieno äänimäärä. Tosin tarkastuslaskennan tulos vahvistetaan vasta huomenna, joten tuo numero voi vielä muuttua, mutta toivottavasti suuruusluokka pysyy samana. En kuitenkaan ollut Keskustan ääniharava, vaan selkeä kakkonen. Omat toiveeni luottamuspaikasta eivät välttämättä toteudu ensimmäisenä.

Keskustan ja Kristillisdemokraattien vaalivalvojaisissa tunnelma oli hyvä ja odottava, koska jännitettävää riitti. Jokaisen oma äänimäärä jännitti, mutta osaa jännitti myös se mikä on Keskustan ja Kristillisdemokraattien vaaliliiton yhteinen äänimäärä, ja säilytetäänkö sillä toiseksi suurimman ryhmän asema.

SDP:llä oli perinteisesti suurin äänimäärä ja he saivat 12 valtuustopaikkaa. Meidän vaaliliittomme äänimäärä oli toiseksi suurin ja se tuo meille 7+1 valtuustopaikkaa. Perussuomalaiset olivat kolmanneksi suurin ryhmä 8 valtuutetulla, mutta heidän äänimääränsä on pienempi kuin meidän vaaliliittomme. Uusi Suunta ja Kokoomus saivat molemmat 5 valtuustopaikkaa, Vasemmisto 3 ja Vihreät kaksi valtuustopaikkaa.

Jo vaali-iltana Pekka Kataja julisti Perussuomalaisten olevan toiseksi suurin puolue. Kuntavaaleissa ehdokkaita saavat vaalilain mukaan asettaa puolueet, vaaliliitot ja yhteislistat. Nämä ovat kaikki samalla viivalla myös tulosta katsottaessa. Tampereella näissä vaaleissa juuri vaaliliitto (kok+rkp) vie voiton eikä yksi puolue, joten sama periaate ja laki on voimassa koko Suomessa.

Ryhmäpuheenjohtajien ryhmässä on sovittu aiemmin keväällä juuri Katajan ehdotuksesta, että suurin ryhmä saa valita ensin ottaako hallituksen vai valtuuston puheenjohtajuuden ja toiseksi suurin ryhmä saa valita seuraavana. Tästä asiasta vielä Jyrki Niittymaa muistutti kirjallisesti ryhmäpuheenjohtajia 21.5.2021. Hän käytti sanaa ryhmä. Minulla on kyseinen viesti tallessa. Miksi siis saman puolueen edustaja onkin vaihtamassa sovitussa periaatteessa ryhmän puolueeksi?

Vastavoimat jylläävät ainakin Jämsän Seudun nettisivulla asian tiimoilta kirjoitettujen juttujen kommenteissa. Kirjoita yksi kommentti omalla nimelläsi, niin sinulle varmasti vastaa ainakin viisi henkilöä nimimerkkien takaa ja varmasti kommentit dissaavat juuri sitä omalla nimellä kirjoittavaa. Ikävää. Eikä tee mieli käydä keskustelua sitä kautta.

Muistan edellisten vaalien jälkeiset paikkaneuvottelut ja niissä käydyt väännöt. Miksi ei vaan voida kunnioittaa vaalin tulosta ja jakaa paikat sen mukaisesti? Sen sijaan pitää tehdä teknisiä vaaliliittoja, jotta varmasti saataisiin enemmän paikkoja kuin mitä vaalin tulos muuten toisi mukanaan. Nämä väännöt taas alkavat ehkä ensi viikolla. Se siitä kesälomasta.

Hyvän vaalituloksen jälkeen olen kuitenkin alkanut miettiä yhteisten asioiden hoitamisen mielekkyyttä, kun hyvän rakentavan keskustelun sijaan onkin vastassa niitä tarinoita, joissa minusta on tehty se kiusaaja ja toisia eriarvoisesti kohteleva akka. Voisihan sitä kai elää helpompaakin elämää ja tehdä asioita vain itselleen sekä niille kaikkein lähimmille... Tätä pohdintaa käyn omassa päässäni näin luottamuspaikkaneuvottelujen alla. Saas nähdä mihin lopputulokseen päädyn.

Avainsanat: kuntavaalit, kiitos, valtuutettu, vääntö


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini