Valtuusto päätti

Perjantai 9.4.2021 klo 15:50 - Merja


Kaupunginvaltuusto kokoontui eilen 8.4.2021 ennen virallista kokousta suljettuun iltakouluun. Tilapäisen valiokunnan perustamiseen liittyviä perusteita ja kannanottoja puolesta sekä vastaan käytiin melko hyvässä hengessä. Olinkin mielessäni toivonut, että kunpa keskustelu olisi asiallista eikä mentäisi henkilökohtaisuuksiin. Joidenkin puheenvuoroista oli aistittavissa se toive, että kertokaa nyt jotain yksityiskohtia (jotta niitä päästäisiin sitten ehkä somessa levittelemään). Ei työyhteisöissäkään kaikkia asioita kerrota kaikille, jos jotain epäselvyyksiä on tapahtunut.

Valtuuston kokous sujui myös asiallisesti keskustellen, ja kokoustekniikkakin toimi loistavasti. Tilapäisen valiokunnan perustaminen keskustelutti valtuutettuja vajaan tunnin ajan. Kannanottoja tuli edelleen puolesta ja vastaan. Olin itse tilapäisen valiokunnan perustamisen puolesta. Tilapäinen valiokunta tutkii onko kaupunginhallitus todellakin menettänyt valtuuston luottamuksen. Kaikki asiat eivät todellakaan ole julkisia, varsinkin kun osa keskusteluista on ollut suljetuissa kokouksissa esimerkiksi kaupunginhallituksen kokouksissa.

Annetaan tilapäisen valiokunnan tehdä rauhassa työnsä. Toki henkilökohtainen toiveeni on, että valiokunta saisi esityksensä valtuustolle valmiiksi viimeistään toukokuun aikana. Sitten valtuusto kokoontuu ja saa kenties ehdotuksena, että kaupunginhallitukselle myönnetään ero ja valitaan uusi kaupunginhallitus. Ehdotus voi tosin olla myös se, että hallituksella on edelleen valtuuston luottamus eikä hallitusta tarvitse erottaa. Odotellaan...

Uusi valtuustokausi alkaa 1.8.2021. Uuden valtuuston ensimmäinen kokous on joskus elokuussa. Siinä kokouksessa valitaan valtuustolle uusi puheenjohtajisto, uusi kaupunginhallitus sekä lautakunnat. Nämä asiat valmistelee valtuustolle vanha kaupunginhallitus, joten siihen asti kaupunginhallituksen (joko nykyisen tai vielä tänä keväänä valittavan) toimikausi jatkuu.

Josko tämä viikonloppu sujuisi vähemmän poliittisissa merkeissä Veteraanipäivän 27.4. tervehdystä valmistellessa ja matikan kokeita korjatessa... Hyvää viikonloppua kaikille lukijoille!

Avainsanat: kaupunginvaltuusto, tilapäinen valiokunta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini