Blogin arkisto

Uusi valtuustokausi ja uudet kujeet...

Share |

Maanantai 21.1.2013 klo 8:00 - Merja


Toinen valtuustokauteni alkaa käytännössä maanantaina 21.1.2013. Jos asiat menevät niin kuin on neuvoteltu, minut valitaan Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Valtuuston vanhin valtuutettu johtaa valtuuston ensimmäistä kokousta kunnes puheenjohtajisto on valittu.

Valtuuston puheenjohtajan luottamustoimi tuo minulle myös puhe- ja läsnäolo-oikeuden Jämsän kaupunginhallituksen kokouksiin. Se tietääkin kokouksia enemmän kuin viime valtuustokaudella. Kaupunginhallitus kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas maanantai. Maanantai-illoille ei tarvitse siis suunnitella muuta harrastusta.

Hyvin alkanut työ sote-tilaajalautakunnassa saa toivottavasti jatkoa muissa sote-toimialan luottamuselimissä jopa maakunnallisestikin. Opin paljon sote-puolen asioista, joten olisi hienoa päästä hyödyntämään sitä osaamista edelleenkin. Sivistystoimialalla olisin enemmän asiantuntija, mutta ainakaan Jämsässä en sen puolen luottamustoimiin pääse, koska työnantajani on Jämsän lukio.

Kaikkea sattuu ja tapahtuu… liikenteessä varsinkin talviaikaan. Onneksi tänä talvena on runsaasti lunta ja meillä iso auto ja suojelusenkeleitäkin matkassa mukana. Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuuston kokouksesta tullessani 14.12. olin mukana kolarissa 9-tiellä Muuramessa. Autoni kylkeen ajettiin stop-merkin takaa. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin. Selkäsärkyä olen potenut kolarin jäljiltä vähän liiankin pitkään, mutta nyt vaikuttaa hyvältä, neljäntenä päivänä ilman särkylääkettä. Tila-automme kärsi pahemminkin ja on vielä korjattavana. Tammikuun lopulla meidän pitäisi saada oma automme takaisin ja sen jälkeen onnistuu reissaaminen koko perheen kesken yhdellä autolla. Moiset reissut on jääneet nyt väliin, koska olisi ollut pakko lähteä kahdella autolla. Kuusi henkilöä ei mahdu viiden hengen autoon.

Elokuussa alkanut vuorotteluvapaani jatkuu vielä heinäkuun loppuun saakka. Syksy kului ensin kunnallisvaalien valmisteluiden ja itse vaalityön parissa. Vaalien jälkeen olen ollut neuvottelemassa paikoista ja joulun lepäsin perheeni kanssa. Ehkäpä keväällä minulla on enemmän aikaa itselleni sekä kaikille niille tekemättömille kotitöille, jotka eivät tunnu kotoa karkaavan minnekään.

Avainsanat: kaupunginvaltuusto, kolari, vuorotteluvapaa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini