Blogin arkisto

Syksyn vaalit lähestyvät vuorotteluvapaan viettäjällekin

Share |

Maanantai 24.9.2012 klo 23:47 - Merja


Kunnallisvaalit 2012 lähestyvät ja sen kunniaksi kirjoitan peräti toisen blogikirjoituksen tänne puolen vuoden sisään. Tämä on niin tyypillistä minua... olen mukana politiikassa hoitamassa yhteisiä asioita, mutta oman mielen purkaminen jää taka-alalle. Tietokoneen ääressä on tullut tänä syksynä vietettyä uskomattoman paljon aikaa, joten omalla ajalla neulon mieluummin lapsille lapasia tai miehelle villasukkaa tai omaa huivia kuin näpytän tietokonetta.

Syksyllä aloitin vuorotteluvapaan viettämisen ja aion olla vuorotteluvapaalla koko tämän lukuvuoden. Toistaiseksi tyhjää aikaa ei ole ollut "vapaan" merkeissä. Sen verran paljon tulevat kunnallisvaalit ovat minua työllistäneet Keskustan Jämsän kunnallisjärjestön puheenjohtajan ominaisuudessa. Ladies´ Circle Suomi-Finlandin rahastonhoitajan pesti on myös vienyt jonkin verran aikaa. LCSF:n käytössä oleva kirjanpito-ohjelma on eri kuin mikä meillä on maatilan käytössä kotona.

No, vaalien jälkeen minulla on varmaankin enemmän aikaa keskittyä itseeni käymällä jumpassa, lenkillä ja vaikkapa neuloa. Odottaahan nuo komerotkin raivaamista ja eiköhän niidenkin vuoro tule ennen lukuvuoden loppumista. Positiivista mieltä pitää aina olla ja tavoitteita! :)

Tänään maanantaina oli valtuuston kokous, jossa keskusteltiin pitkään vuoropäiväkodista. Euro on vahva konsultti siinäkin asiassa. Jos tietty budjetti päiväkodin tekemiselle on olemassa, niin se ei saa ylittyä tässä kurjassa taloustilanteessa. Onko paikkakaan paras mahdollinen, ei välttämättä.

Lukion tilaselvityksestä oli valtuustolla iltakoulu ennen kokousta. Kuulin selvityksen esittelyn jo kolmannen kerran (ensin henkilöstö, sitten kaupunginhallitus ja tänään kaupunginvaltuusto) ja aina tuntuu putkahtavan uusia huomioonotettavia seikkoja. Asia ei todellakaan ole itsestään selvä, vaikka näin voisi luulla lukion opettajan ajattelevan. Euro on taas vahva konsultti, mutta paljon muitakin asioita pitää ottaa huomioon. Lukion pitää säilyä vetovoimaisena!

Avainsanat: vaalit, vuorotteluvapaa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini