Blogin arkisto

Vuosi on kulunut... taas

Share |

Tiistai 17.4.2012 klo 23:53 - Merja


Eduskuntavaalien äänestyspäivä oli vuosi sitten 17.4.2011. Pesti Voitto Suosaaren kampanjapäällikkönä huipentui äänestyspäivän tuloksen odotukseen ja vaalivalvojaisiin.

Kiersin Voten mukana Keski-Suomea. Tosin joka paikkaan en päässyt omien töitteni takia mukaan. Tutustuimme uusiin ihmisiin, joista osa oli keskustalaisia vaikuttajia Keski-Suomessa. Toreilla, teltalla ja Voten kampanjatoimistossa Jämsässä oli mukava jutella päivänpoliittisia asioita tai vaikka vaan päivän ja viikon säästä. Kelit eivät aina suosineet vaalikampanjointia. Lumisadetta ja pakkasta riitti, kuten myös liiankin lämpöisiä kesäpäiviä edellisen kesän kierroksella.

Voten vaalikampanjan aikana opin ainakin yhden asian: ajamaan asuntoautoa. Mukavat keskustalaiset kontaktit säilyvät, ja nyt on mielekästä osallistua erilaisiin Keskustan tapahtumiin, kun tunnistaa porukan keskeltä tuttuja kasvoja. Kampanjointi toisen henkilön menestyksen eteen oli mielenkiintoista ja mielekästä puuhaa. Parhaani tein, kuten Votekin, mutta minulle jäi myös asioita mieleen, jotka ensi kerralla tekisin vieläkin paremmin.

Jämsän poliittisella kentällä mietitään tällä hetkellä talouden tasapainottamista. Eri hallintokuntien virkamiehet tekevät esityksiä, ja poliittiset ryhmät miettivät myös asioita omien arvojensa pohjalta. Tulojen pitäisi kattaa menot, niinhän se enemmän yksinkertaistettuna menee, vai kuinka? Mutta kuinka saada menoja hillittyä niin, että tulot tosiaan riittävät, onkin sitten toinen asia. Valtuutetut joutuvat tekemään vaikeita päätöksiä vielä tämän vuoden aikana. Nimettömänä nettipalstoilla on helppo moittia päätöksentekijöitä jälkikäteen varsinkin niiden, jotka eivät itse ole vaikuttamassa tai jotka eivät halua osallistua päätöksentekoon.

Sairastin ennen joulua melkoisen ärhäkän keuhkokuumeen. Tautia sairastaessa kotona oli aikaa tuumata asioita ja niiden tärkeysjärjestystä. Omasta kunnosta ja jaksamisesta täytyy huolehtia, muuten oma kroppa sanoo työsopimuksen irti. Kalenteri ei saa täyttyä liikaa, vaan joka viikolla pitää olla aikaa omalle itselle joko hyvän hikijumpan tai kotoilun merkeissä.

Mieheni pyysi minua tekemään netissä persoonallisuustyyppitestin. Tuloksena oli ”tehokas suorittaja” ja se ei ollut minulle mikään yllätys. Tehokas voin olla, mutta välillä voi sanoa myös sanan ”EI”. Tämäkin taito pitää erikseen opetella. Testi tarjosi myös toista vaihtoehtoa: ”vahva vaikuttaja”. Tämänkin allekirjoitan, mutta en täysin.

Lapset kasvavat. Meidän perheessä ei ole enää alle kouluikäisiä ja esikoinenkin pääsee ripille ennen kesää. Rippijuhlien onnistuminen vaatii tehokasta delegointia kuten kaikenlainen ryhmässä toimiminen. Jokainen on vastuunsa ansainnut.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini