Blogin arkisto

Vuosi vierähti

Share |

Sunnuntai 14.2.2010 - Merja


Vuosi vierähti eikä ainuttakaan kirjoitusta tälle sivustolle... noh, eipä minuunkaan ole moni kuntalainen ottanut yhteyttä päivänpolttavissa asioissa tässä vuoden varrella...

Uusi vuosi meni, mutta helmikuinen lupaus voisi olla, että lupaan kirjoittaa tänne useammin kuulumisia niin poliittisella saralla kuin muitakin kuulumisia.

Poliittisella saralla olen ollut kiireinen vuonna 2009. Kesä oli rauhallista aikaa siltä osin, mutta koko viime kevät ja syksy meni kokouksissa tai papereita lukiessa. Valtuusto käsitteli monia tärkeitä asioita kuten veroprosentin nostamisen, strategian hyväksymisen ja vuoden 2010 talousarvion hyväksymisen. Talousarvio tosin revitään auki vielä tänä vuonna koska uusia säästöjä pitää löytyä.

Strategiaa valmisteltiin kahdessakin valtuustoseminaarissa konsulttiyrityksen johdolla. Kumma juttu kuinka vähän strategian valmistelu kiinnosti valtuutettuja.

Sote-tilaajalautakunta käsitteli sote-puolen budjettia ennen hallituksen ja valtuuston käsittelyä. Esitin lautakunnan kokouksessa psykososiaalisiin perheiden palveluihin kahta perhetyöntekijää lapsiperheitä varten. Sote-tilaajalautakunnassa esitykseni meni läpi, mutta hallitus tyrmäsi sen ehdotuksen. Valtuusto äänesti myös asiasta ja ehdotukseni kaatui äänin 19-24.

Harmi. Perhetyöntekijät olisivat auttaneet useampia apua tarvitsevia lapsiperheitä. Jos tällä konstilla pystyttäisiin välttämään yksikin uusi huostaanotto ja laitoshoito, niin perhetyöntekijöiden palkkaaminen olisi jo tienannut hintansa. Nuoren laitoshoito maksaa noin 90 000 euroa vuodessa.

Lapsi- ja perhetyöntiimi lähestyi kaikkia valtuutettuja sähköpostilla, mutta ilmeisen harva luki viestin tai kovin harvaa asia koskettaa. Sijoittamalla lapsiin sijoitamme myös tulevaisuuteemme!

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE :-)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini