Blogin arkisto

Täällä taas...

Share |

Keskiviikko 28.1.2009 klo 13:59 - Merja


On kulunut kuukausi ja kaksi viikkoa edellisestä kirjoituksestani. Ehkä se kertoo omasta kiireestä yhteisten asioiden hoidossa, ehkä omasta priorisoinnista.

Joulukuun kaksi viimeistä viikkoa kuluivatkin pieneltä osalta joulun vietossa ja isolta osalta kyläkoulu"taistelun" merkeissä. Oma lehtikirjoitus, kuulemistilaisuus, suomi24:n kirjoitus, kokoukset kylällä sekä valtuuston kokous aiheuttivat oman kiireensä. (Lehtikirjoituksemme ja suomi24-kirjoitukseni löydät näiltäkin sivuilta kohdasta kirjoituksia.)

Partalan koulun säästäminen oli poliittinen mahdottomuus tällä aikataululla. Edelleenkin voin kysyä MIKSI? Päätöksen perustelut eivät sovi nyt lakkautettuihin kouluihin yhtään. No, valitukset molempien koulujen lakkauttamisen osalta lähtenevät eteenpäin määräajassa.

Partalan koulu päätettiin lakkauttaa, mutta saimmepahan laihan lohdun eli vuoden jatkoajan. Tällä päätöksellä koululaisten vuorokurssit menevät kohdalleen oli vastaanottava koulu mikä tahansa. Tiedustelin vanhemmilta ennen valtuuston kokousta heidän toiveitaan lastensa jatkokoulusta. Vanhemmat haluavat lapsensa pysyvään kouluun, ettei lapsille tule liikaa koulunvaihtoja jo alakoulun (entiseltä nimeltään ala-aste) aikana.

Itse valtuuston kokous 29.12.2008 oli oikea maratonkokous kestäen 12 tuntia ja 15 minuuttia. Tuossa ajassa on toki mukana yksi puolen tunnin kahvitauko ja toinen vartin tauko. Asiat olivat tärkeitä ja niitä oli paljon. Lautakuntakierrokset puuttuivat tällä kertaa ja osa kysymyksistä virkamiehille olikin lautakuntakierrosten puuttumisen syytä. Mielenkiinto pysyi yllä lähes koko ajan. Ihmetyttää vaan, että tietyillä valtuutetuilla on sanottavaa ja kysyttävää ihan joka asiasta. Myönnän, etten tiedä kaikista asioista kaikkea tarpeellista, mutta sitä varten on olemassa toiset valtuutetut (samassa ryhmässä), jotka tietävät paremmin esim rakentamisesta ja maankäytön suunnittelusta.

Seuraava valtuuston kokous viime maanantaina 26.1.2009 olisi varmaan kestänyt lähes yhtä kauan, ellei valtuuston puheenjohtaja olisi keskeyttänyt kokousta reilun viiden tunnin jälkeen. Toimettomana en siellä kokouksessa ollut, sillä suhteellisten vaalien lautakunnan jäsenenä olin mukana järjestämässä suhteellista vaalia viiteen kertaan. Ensimmäinen vaali vei tunnin, loput vähemmän aikaa valtuutettujen tullessa tutuksi suhteellisen vaalin käytänteiden kanssa. Asioita kokouksessa ei ollut paljoa, mutta luottamushenkilöpaikkojen jako ei ollutkaan niin selvä asia ja suhteelliset vaalit toimitettiin niiden osalta. 14 toimielimeen piti valita jäsenet tai osa jäsenistä. Ainoastaan neljä toimielintä saatiin käsiteltyä loppuun eli 10 jäi vielä jäljelle.

Kokousta jatketaan ensi maanantaina klo 17. Olisikohan viikossa saatu sopua aikaan lopuista lautakuntapaikoista vai jatketaanko suhteellisten vaalien merkeissä loputkin lautakunnat?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini